logo
scholing 288px2

Van studiemiddag tot uitgebreid scholingstraject, om nieuwe kennis of vaardigheden eigen te maken of om een team ‘in beweging’ te krijgen: wij verzorgen persoonlijke cursussen die aansluiten bij jouw vraag en situatie. Dit kan in-company plaatsvinden. Ook hebben we een uitgebreid aanbod van cursussen met open inschrijving.

De meeste cursussen gaan over (delen van) het LACCS-programma of over onze methode Vijf olifanten. Ook worden wij vaak gevraagd om scholing te verzorgen over alertheid & informatieverwerking, contact & communicatie, stimulerende tijdsbesteding en de combinatie autisme en EVMB. 

 
Concrete handvatten

Deelnemers leren tijdens onze cursussen het meeste leren als zij plezier én een actieve rol hebben. Ons uitgangspunt is dat de cursus voor hen leuk en verfrissend moet zijn, ze moeten ‘eye-openers’ krijgen en naar huis gaan met concrete handvatten om direct mee aan de slag te gaan. Wij streven naar ontspannen cursussen in een veilige sfeer. Wij gebruiken in onze scholingen interactieve en soms indringende werkvormen, zoals oefenopdrachten, (ervarings)oefeningen, video-analyses en diverse spelvormen. 

 
Een cursus  staat nooit op zichzelf

Wil je veranderingen doorvoeren? Scholing alleen is meestal niet genoeg. De dag na de scholing begint immers het echte werk! Onze focus ligt dan ook op de verbinding tussen lesstof en de praktijk: wat gebeurt er ná de cursus? Wij adviseren vaak al voorafgaand aan het scholingstraject over een eventueel implementatie- of verandertraject.