logo

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Vijf olifanten - voor contact-coaches

Een vierdaagse cursus voor contact-coaches (bijvoorbeeld logopedisten en gedragskundigen). In deze cursus leer je Vijf olifanten, de methode voor contact-coaching, toe te passen. Je kunt deze methode gebruiken om begeleiders en leerkrachten te coachen in het contact met mensen met EVMB.

 

Omschrijving

In deze cursus leer je Vijf olifanten, de methode voor contact-coaching, toe te passen. Je kunt deze methode gebruiken om begeleiders en leerkrachten te coachen in het contact met mensen met EVMB.  

Doel

Het doel van de cursus is te leren hoe je contact-coaching vorm kunt geven met behulp van de werkvormen en materialen van Vijf olifanten. Je leert welke keuzes je kan maken in de aanpak van de coaching en het selecteren van de juiste werkvormen. Je leert tot slot welke rol contact-coaching, met behulp van Vijf olifanten, kan spelen binnen vastgelopen en/of complexe situaties.

Voor wie

Logopedisten, gedragsdeskundigen, coaches of anderen die als contact-coach werkzaam (willen) zijn.

Inhoud van de opleiding

Tijdens de eerste drie cursusdagen gaan we in op de achterliggende theorie over onderdelen van contact, het belang van contact en het verschil tussen contact en communicatie. Aan de hand van eigen videomateriaal oefen je vervolgens uitgebreid met het geven van video-feedback. Daarnaast behandelen we alle verschillende werkvormen van Vijf olifanten, en gaan we in op de keuzes die je zult moeten maken in coachingstrajecten: welke werkvormen zet je wanneer in?

Na een aantal maanden, waarin je zelf aan de slag gaat met deze methode, volgt een terugkomdag. Tijdens deze dag wissel je ervaringen uit en werken we aan verderer verdieping. 

Groepsgrootte

Maximaal 10 deelnemers.

Docenten

Kirsten Munsterman en Liesbeth Smits.

Data

Dinsdag 11 december 2018, 10.00 - 16.30 uur.
Dinsdag 29 januari 2019, 10.00 - 16.30 uur.
Dinsdag 26 maart 2019, 10.00 - 16.30 uur.
Dinsdag 18 juni 2019, 10-16.30 uur.

Studiebelasting

Lesdagen: 24 uur. 
Houd er rekening mee dat ook de voorbereidingen en opdrachten tijd kosten. We verwachten dat je gedurende de opleiding minimaal twee keer een coachingsgesprek op je eigen werkplek voert.  

Literatuur De methode (€ 235) moet los worden aangeschaft via de webshop.
Accreditatie

K&J/OG herregistratie: 18 punten.
K&J/OG opleiding - behandeling: 5 punten.
K&J/OG opleiding - overige taken: 4 punten.
NVLF - Scholing: 22,5 punten.

 

Cursusinformatie

Startdatum 11 december 2018
Einddatum 18 juni 2019
Prijs per persoon € 1300, vrij van BTW, inclusief lunch, koffie en thee.
Locatie
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
Dominicanenklooster, Zwolle
Deze cursus is vol. Je kunt je helaas niet meer inschrijven.
€ 1.300

Kaart