logo

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Cursusaanbod

Je vindt hier de cursussen en opleidingen (o.a. over het LACCS-programma en Vijf olifanten) die de komende tijd van start gaan.
Opleidingen die al zijn begonnen, staan niet in dit overzicht. Voor alle vragen over de cursussen kun je contact opnemen met ons cursus-secretariaat. Voor incompany-trainingen maken wij graag een voorstel op maat.

 

30
jan
2018

30 januari 2018 - 26 april 2018
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 975, vrij van BTW, inclusief lunch, koffie en thee.
Vijf olifanten - voor contact-coaches Een driedaagse cursus voor contact-coaches (bijvoorbeeld logopedisten en gedragskundigen). In deze cursus leer je Vijf olifanten, de methode voor contact-coaching, toe te passen. Je kunt deze methode gebruiken om begeleiders en leerkrachten te coachen in het contact met mensen met EVMB. Je leert onder meer welke keuzes je kan maken in de aanpak van de coaching en het selecteren van de juiste werkvormen.
€ 975 10
15
feb
2018

15 februari 2018 10.00 -17.00
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 450, vrij van BTW, inclusief koffie, thee, lunch en afsluitende borrel.
LACCS-dag voor managers en beleidsmakers Steeds meer organisaties kiezen voor het LACCS-programma voor de ondersteuning van mensen met EVMB. Maar wat betekent het LACCS-programma voor jou als manager? Wat kan jij er als manager mee? Hoe profiteer je optimaal van de (scholings)investering die je doet in de medewerkers? Hoe verhoudt het LACCS-programma zich tot andere opvattingen en methodieken? Deze vragen komen uitgebreid aan bod tijdens de eendaagse scholing voor managers en beleidsmakers.
€ 450
10
apr
2018

10 april 2018 - 5 juli 2018
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
1200 euro incl. lunch

Een vierdaage cursus voor professionals (begeleiders, leerkrachten, gedragsdeskundigen) én ouders.

10 april, 15 mei, 7 juni, 5 juli 2018

Docenten: Karin de Geeter en Kirsten Munsterman

Meer informatie volgt binnenkort. Aanmelden is al mogelijk!

€ 1.200 12
20
apr
2018

20 april 2018 - 6 juli 2018
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 2300, vrij van BTW, inclusief lunch, koffie en thee.
Opleiding tot LACCS-trainer Wil je jouw kennis over LACCS-waarden en het ontwikkelingsdenken overbrengen anderen binnen jouw organisatie? Dat is nog niet zo eenvoudig. Deze vierdaagse opleiding helpt je op weg. Je leert jezelf presenteren, Je gaat aan de slag met activerende werkvormen en leert jezelf presenteren op een manier die bij jou past. Je leert je eigen trainingsmogelijkheden kennen en kent de do’s en don’ts voor het geven van LACCS-scholing binnen je organisatie.
€ 2.300 6
18
sept
2018

18 september 2018 - 30 oktober 2018
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 775, vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lunch.
Ondersteunen van mensen met EVMB - voor behandelaren (LACCS-basiscursus) Een driedaagse LACCS-basiscursus voor behandelaren (zoals artsen, therapeuten en gedragskundigen) die werkzaam zijn in zorg of onderwijs voor kinderen/volwassenen met EVMB. In de cursus leer je deze specifieke doelgroep kennen en begrijpen. Je maakt kennis met het kader voor een goed leven (LACCS), waarbinnen je afwegingen kunt maken over de inzet van medische of therapeutische interventies. Dit helpt je om zinvolle en haalbare behandeldoelen opstellen en uitvoeren.
€ 775 15
25
sept
2018

25 september 2018 - 10 oktober 2019
Dominicanenklooster, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle
Assendorpstraat 29
€ 2850, vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lunch.
LACCS-programma in de praktijk- voor MBO'ers Een 11-daagse opleiding voor onderwijsondersteuners en begeleiders van kinderen en volwassenen met EVMB. Tijdens de lesdagen gaan we praktisch en ervaringsgericht in op het ontwikkelingsdenken, de LACCS-waarden en de LACCS-gebieden. Je leert de EVMB-doelgroep beter kennen en begrijpen. Je leert werken met het LACCS-programma, op basis waarvan je keuzes maakt in bijvoorbeeld activiteiten en lesrooster. Je leert op basis hiervan zinvolle en haalbare activiteiten en lessen op te stellen en uit te voeren.
€ 2.850 16

Cursussen waarvoor de inschrijving binnenkort start

ASS: hoe het werkt en wat er werkt

Nog onbekend
  Zwolle

button dgmDeze zesdaagse cursus is voor begeleiders die met mensen met ASS en een normale tot hoge begaafdheid werken (of willen werken). Ook leerkrachten uit (jong)volwassenen- onderwijs, jobcoaches en autisme-coaches zijn van harte welkom. Een aantal mensen met ASS heeft een nadrukkelijke rol hebben in de voorbereiding en uitvoering evan de cursus.

Lees meer...

Houdingsaspecten in de zorg voor mensen met EVMB

Nog onbekend
  Zwolle

button dgmJe weet misschien al veel over het LACCS-programma. Maar in je dagelijkse werk gaat het voor een belangrijk deel ook over hoe je doet en wie je bent: je uitstraling, de rust die je (niet) uitstraalt, hoe je omgaat met stress. Daar gaat deze eendaagse training over. 

Lees meer...

Opleiding tot LACCS-coach

Nog onbekend
  Zwolle

button laccsJe weet inmiddels veel over de LACCS-waarden en over het ontwikkelingsdenken. In deze driedaagse cursus leer je om collega's op de werkvloer te coachen in het werken met LACCS. Als coach ondersteun je begeleiders en leerkrachten bij de vertaling van hun LACCS-kennis in hun basishouding en in het dagprogramma.

Lees meer...