logo

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Nog onbekend
  Zwolle

button laccsJe weet inmiddels veel over de LACCS-waarden en over het ontwikkelingsdenken. In deze driedaagse cursus leer je om collega's op de werkvloer te coachen in het werken met LACCS. Als coach ondersteun je begeleiders en leerkrachten bij de vertaling van hun LACCS-kennis in hun basishouding en in het dagprogramma.

Omschrijving Je weet inmiddels veel over LACCS (de waarden, het ontwikkelingsdenken en de afzonderlijke LACCS gebieden). In deze cursus draait het om het leren coachen van je collega’s in 'LACCS-werken' op de werkvloer. Als coach ondersteun je begeleiders bij het vertalen van hun LACCS-kennis in hun basishouding en in het dagprogramma. Hoe maak je in de drukke praktijk contact met je cliënten? Hoe zorg je voor échte stimulans tijdens de verzorging? Hoe stem je je communicatie af op die ene bijzondere cliënt? Ook ondersteun je als coach je collega’s in het reflecteren op hun eigen ideeën en handelen. Hoe belangrijk vindt iemand bijvoorbeeld de waarden? Wat is je eigen aandeel in een moeizaam verlopend contactoment? Welke heilige huisjes heb je eigenlijk? 

In deze cursus leer je hoe je mensen op een praktische en prettige manier kunt coachen. Hoe geef je feedback? Hoe krijg je mensen in beweging? Hoe kun je bepaalde vaardigheden ‘voorleven’? Hoe zorg je voor een veilige sfeer waarbinnen iemand zich coachbaar opstelt? Hoe ga je om met mensen die minder gemotiveerd zijn? Coaching richt zich vooral op de basishouding van je collega’s, maar zeker ook op de invulling van het dagprogramma, het methodisch werken en de groepsorganisatie. Je kan teams coachen en individuele medewerkers. Ook krijg je handvatten hoe je coaching een goede plek kunt geven binnen de organisatie waarin je werkzaam bent.

Voor wie

Afgestudeerden van één van de GITP-opleidingen gericht op mensen met EVMB, die de ambitie (en/of taak) hebben om collega’s te coachen in het praktisch toepassen van de kennis in het dagelijkse werk.

Docenten

Kirsten Munsterman of Karin de Geeter, samen met een van onze andere docenten/coaches. 

Werkvormen

Je krijgt nieuwe kennis en we gaan vooral veel oefenen. Dit doen we bijvoorbeeld door het naspelen van praktijksituaties, waarin je verschillende rollen inneemt.

Locatie

Dominicanenklooster, Zwolle.

Data

Nog in te plannen.

Studiebelasting

Lesdagen: 18 uur (2 volledige dagen, 2 halve dagen)
Voorbereiding: 18 uur

Er wordt van de deelnemers verwacht dat zij gedurende de opleiding minimaal één team of twee individuele medewerkers coachen.

Groepsgrootte

6 deelnemers.

Prijs

€ 2300, vrij van BTW, inclusief lunch (lesdag 1 en 2), koffie en thee.

Vragen

Wil je meer weten? Stuur gerust een berichtje naar ons cursus-secretariaat.

Aanmelden

Aanmelden is nog niet mogelijk. Heb je interesse? Laat het ons alvast weten!

 

Advies, coaching, scholing

logo closeup

Begeleiders, leerkrachten, gedragskundigen, therapeuten, behandelaren én ouders kunnen bij ons terecht. Voor advies, coaching en scholing. Over individuele kinderen of volwassene met EVMB. Over teams, groepen of organisaties. Jouw vraag of behoefte staat centraal, wij bieden altijd maatwerk. Lees verder

LACCS-programma

homepage1

Een goed leven voor iedereen met EVMB. In de professionele zorg en onderwijs moet dát het streven zijn. Wij hebben daarvoor het, inmiddels toonaangevende, LACCS-programma ontwikkeld. Een praktisch programma voor iedereen in de zorg en onderwijs voor EVMB.
Ga naar laccsprogramma.nl →

Vijf olifanten

Logo Vijf olifanten

Vijf olifanten is onze methode voor contact-coaching. De methode is voor professionals die verantwoordelijk zijn voor de coaching van EVMB-begeleiders en –leerkrachten. Met Vijf olifanten kun je coachen op een zeer fundamenteel aspect van de ondersteuning: het contact.
Ga naar vijfolifanten.nl →