logo

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Nog onbekend
Nog onbekend

button dgmDeze zesdaagse cursus is voor begeleiders die met mensen met ASS en een normale tot hoge begaafdheid werken (of willen werken). Ook leerkrachten uit (jong)volwassenen- onderwijs, jobcoaches en autisme-coaches zijn van harte welkom. Een aantal mensen met ASS heeft een nadrukkelijke rol hebben in de voorbereiding en uitvoering evan de cursus.

 

Omschrijving

Deze cursus is anders omdat mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) een nadrukkelijke rol hebben in de voorbereiding en uitvoering ervan! De zesdaagse opleiding gaat over het werken met (jong)volwassenen met een ASS en een normale tot hoge begaafdheid. Via ervaringsoefeningen en de inbreng van mensen met een ASS wordt geleerd en ervaren hoe het werkt voor mensen met een ASS. Vervolgens wordt duidelijk wat er dan werkt in de begeleiding van deze mensen. Mensen met een ASS vertellen de cursisten hoe hun ASS werkt, hoe ze er mee omgaan, wat ze prettig vinden in de omgang. Praktijkopdrachten worden met mensen met ASS besproken en geoefend.

Doel Het doel van de opleiding is:
  • Cursisten verplaatsten zich in de manier waarop mensen met een ASS denken, waarnemen en voelen.
  • Cursisten luisteren en verstaan: ondertitelen en vertalen.
  • Cursisten kennen de do’s en don’ts in gesprek en contact met mensen met ASS
Voor wie

Begeleiders die met mensen met ASS en een normale tot hoge begaafdheid werken of willen werken. Ook leerkrachten uit (jong)volwassenen- onderwijs, jobcoaches, autismecoaches zijn van harte welkom.

Inhoud van de opleiding

Hoe het werkt
Dag 1:
Denken: Informatieverwerking en betekenisverlening.

Dag 2:
Waarnemen: Zintuigen, reguleren, alertheid, overgevoeligheid, ondergevoeligheid.

Dag 3:
Voelen: emoties, relaties.

Wat er werkt
Dag 4:
Communicatie en contact: gespreksvoering, ondertitelen en vertalen.

Dag 5:
Tijdsbesteding: ritme, wat, waar, wanneer, hoe en met wie.

Dag 6:
Integratie en eindpresentaties.

Docenten

Stefan Stuivenberg en Kirsten Munsterman.

Werkvormen

Ervaren en leren van (voorbeelden van) mensen met ASS. Praktijkopdrachten tijdens en een eindpresentatie als afsluiting van de cursus.   

Data

Nog in te plannen.

Studiebelasting

Lesdagen: 36 uur (6 x 6 uur).
Studiebelasting: 12 uur.

Groepsgrootte

Minimaal 10, maximaal 16 deelnemers.

Prijs

€ 1500, vrij van BTW, inclusief koffie en thee, exclusief lunch.

Literatuur

Volgt

Certificering

Deelnemers ontvangen een certificaat bij voldoende aanwezigheid en als de opdrachten als voldoende zijn beoordeeld door de docent. 

Vragen

Wil je meer weten? Stuur gerust een berichtje naar ons secretariaat.

Aanmelden

Aanmelden is nog niet mogelijk. Heb je interesse? Laat het ons alvast weten!

 

Advies, coaching, scholing

logo closeup

Begeleiders, leerkrachten, gedragskundigen, therapeuten, behandelaren én ouders kunnen bij ons terecht. Voor advies, coaching en scholing. Over individuele kinderen of volwassene met EVMB. Over teams, groepen of organisaties. Jouw vraag of behoefte staat centraal, wij bieden altijd maatwerk. Lees verder

LACCS-programma

homepage1

Een goed leven voor iedereen met EVMB. In de professionele zorg en onderwijs moet dát het streven zijn. Wij hebben daarvoor het, inmiddels toonaangevende, LACCS-programma ontwikkeld. Een praktisch programma voor iedereen in de zorg en onderwijs voor EVMB.
Ga naar laccsprogramma.nl →

Vijf olifanten

Logo Vijf olifanten

Vijf olifanten is onze methode voor contact-coaching. De methode is voor professionals die verantwoordelijk zijn voor de coaching van EVMB-begeleiders en –leerkrachten. Met Vijf olifanten kun je coachen op een zeer fundamenteel aspect van de ondersteuning: het contact.
Ga naar vijfolifanten.nl →